Curs Comunicare In Limba Oficiala

Sesiuni disponibile:
2017-09-18 - in

Cursul se adreseaza atat persoanelor straine care doresc sa-si insuseasca competente lingvistice de limba romana, cat si persoanelor care doresc sa-si dezvolte abilitatile de comunicare in limba oficiala – limba romana.

     Cui Se Adreseaza?
     Cursul se adreseaza atat persoanelor straine care doresc sa-si insuseasca competente lingvistice de limba romana, cat si persoanelor care doresc sa-si dezvolte abilitatile de comunicare in limba oficiala – limba romana.
     Competentele dobandite in cadrul cursului ii vor ajuta pe participanti sa interpreteze corect limbajul verbal, nonverbal si paraverbal al partenerilor de discutie, sa comunice eficient la nivel A2, conform Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi. (A2 - Nivelul Intermediar - Studentul poate ințelege fraze izolate și expresii frecvent folosite in relația cu domeniile imediate de prioritate (informații personale sau familiale, cumparaturi, mediul inconjurator apropiat, munca).
     El poate comunica in situații simple și obișnuite, care nu cer decat un schimb de informații, simplu și direct, pe subiecte familiare și obișnuite. Poate descrie cu mijloace simple familia sa, mediul sau inconjurator și evoca subiecte familiare și obișnuite sau care corespund nevoilor imediate. Candidatul poate sa redacteze o scrisoare personala foarte simpla). Este nivelul solicitat de majoritatea facultatilor la inscrierea in invatamantul universitar.
    
     Competentele de mai jos sunt recunoscute pe intreg teritoriul Romaniei și, prin apostilarea certificatului insoțitor, pe intreg teritoriul UE.
     Competente Dobandite La Nivel A2
     ‣ Intelegerea limbii vorbite
     ‣ Exprimarea orala
     ‣ Intelegerea limbii scrise
     ‣ Redactarea corecta a unui text scris
     ‣ Interactiunea in conversatie

     DURATA CURS: 60 ore, din care:
     • 24 ore pregatire teoretica (fonetica si morfo- sintaxa, vocabular)
     • 36 ore pregatire practica in care cursantii isi vor pregati portofoliul de proiect necesar sustinerii examenului cu asistenta online din partea lectorilor ( e-mail, grup de discutii pe internet, telefon, forum etc).
     Cursul foloseste metode moderne de predare, andragogice (specifice educatiei adultilor): prezentari powerpoint, proiectii video, jocuri, studii de caz, demonstratii, jocuri de rol, brainstorming, lucrul in echipa.

     Cursul este structurat pe trei sectiuni:
     ◦ Probleme de fonetica si de morfo-sintaxa
     ◦ Notiuni specifice (Identificarea si caracterizarea persoanei, Programul zilnic, Viata privata si timpul liber, Casa si caminul, Mediul geografic, Cazare, hrana: hotel, restaurant, etc., Cumparaturi, Servicii, Mijloace de comunicare, Igiena si sanatate, Calatorii, deplasari, Munca si profesie, Intamplari si amintiri: despre varste si caractere etc.);
     ◦ Acte de vorbire (Conventii sociale, Solicitarea si oferirea de informatii, Atitudini si sentimente)
     Ponderea activitatilor practice este de peste 2/3 din totalul orelor de curs.

     Examenul
     Examenul va fi sustinut impreuna cu reprezentatii ANC (fostul CNFPA - Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor) si are doua componente:
     ‣ un portofoliu de proiect pe care cursantii il vor realiza in perioada de practica si care va fi sustinut in fata comisiei
     ‣ un test grila cu 20 de intrebari

Formular inregistrare